JoHan on Bändin tarina
etusivulle

Bändi sai alkunsa firman juhlaristeilylle suunnitellusta ohjelmistosta vuonna 2005. Tarvittiin musiikkia viihdyttämään sisään tulevaa juhlakansaa. Alusta asti oli selvää, että bändi tulee olemaan ISO (siis kaksi miestä ja kitarat), joten nimeen valittiin mahtipontisesti tätä kuvaava nimike "Big Band"! Alkuosa nimestä muotoutuukin orkesterin jäsenten mukaan. Nimen sanaleikkiä voi pyöritellä ajatellen sitä suomeksi tai englanniksi ;)


Esiintymisasusteeksi valittiin ohjelmiston aikakauteen ja sen ajattomuuteen soveltuvat mahdollisimman värikkäät ja näyttävät puvut. Hiuksille ei tehty sen enempää, joten mennään omilla hiuksilla ;).

Bändin ensiesiintyminen oli siis Silja Operalla 2005 (kuva). Homma tuntui sen verran mielekkäältä ja bigband-kalustonkin liikuttelu jokseenkin vaivattomalta, joten orkesteri jäi elämään ja intoutui tekemään keikkoja risteilyn jälkeenkin.

Orkesteri on sittemmin esiintynyt mm. syntymäpäivillä, pikkujouluissa, tupaantuliaisissa, festareilla, yms. bileissä. Orkesteri kun on kaksimiehinen ja akustisvoittoinen, ei mitkään juhlat tai bileet ole olleet tälle bändille liian pienet, vaan JoHan on Big Band on lähtenyt keikalle myös täysin akustisena vaikka tupaantuliaisiin kerrostalohuoneiston olohuoneeseen. PA-laitteiden kautta bändi on suoriutunut suuremmista ja meluisammistakin keikkamestoista - jättäen kuitenkin ne tadionin keikat vielä väliin...

Bändillä tulee vuonna 2015 kymmenen vuotta täyteen ja odotettavissa on jotain yllättävää, jääkäämme kuulolle...